Mad House Helsinki Publicationin residenssitaiteiljana Elsa Tölli

Runoilija ja esiintyjä Elsa Tölli on Mad House Helsinki Publicationin ensimmäinen residenssitaiteilija. Tölli on tehnyt esityksiä ja runovideoita erilaisille taidefestivaaleille, keikkaillut lavarunoilijana sekä oli yksi Nuoret 2023 -näyttelyn taiteilijoista. Tölli julkaisi palkitun esikoiskirjansa Fun Primavera vuonna 2020 ja viimeistelee nyt toista kokoelmaansa.

Residenssiperiodin suunnitelmia kysyttäessä, Tölli vastaa: "Teen itselleni suunnitelman kolmeksikymmeneksi päiväksi: kerään joka päivä pienen määrän materiaalia elämästä. Minulle residenssi on paikka kääntyä ulospäin: tutkia ympäristöä tarkemmin, perehtyä aiheisiin ja keskusteluihin sekä kerätä koriini yksityiskohtia ja raaka-aineita. Mad Housen verkkoresidenssissä aion kerätä 7 filmikuvaa, 7 keskustelua, 7 tekstiä ja 7 piirrosta, joka päivä yhden. Nuuhkin ja pengon tätä yhteistä kaoottista elämää ja valmistan siitä ravintoa. Putoan mukaan kuuhun: annan edellisen aarteen ja ruhjeen johtaa toiseen."

Verkossa kerran vuodessa ilmestyvä julkaisu tarjoaa esityksen tekijöille mahdollisuuden kokeilla ja tutkia nettiympäristön mahdollisuuksia esitystaiteessa. Verkkojulkaisua on julkaistu vuodesta 2020 lähtien ja sitä on kehitetty osana Mad House Helsingin ohjelmistosisältöjä. Verkkojulkaisuun liittyvä residenssi on kuukauden mittainen työskentelyjakso ja residenssin tuotokset julkaistaan osana verkkojulkaisun neljättä numeroa joulukuussa 2023. 


c) Aukusti Heinonen
c) Aukusti Heinonen


Finaalilaulu / A Finale Song

Nuoret 2023 / Young Artists 2023 exhibition!!

21.4. Taidehalli 7pm
11.5. HAM 7pm
20.5. Taidehalli 4pm

Endless thanks to the audience, my fantastic work pair and costume designer Ella Snellman, HAM and especially Aino and Lotta, Nuoret -producer Sofia Suomalainen, Art School MAA, fellow artists and friends.

Photo by Patrik Rastenberger
Photo by Patrik Rastenberger
Aura Latva-Somppi
Aura Latva-Somppi


23.8.21 Sain lauantaina lavalla tietää että voitin Tanssiva Karhu -runopalkinnon. Olin shokissa, koska olin varma etten voita sitä - yleensä voittaja tietää kauan etukäteen! En osannut silloin kakistaa mitään järkevää mutta siis;
Kiitos kaikille jotka ovat järjestäneet runotapahtumia, tarjonneet tilojaan ja äänentoistoaan runoudelle, kiitos ennen kaikkea jokaiselle joka on lukeneet omia tekstejään tärisevin käsin - sieltä tämäkin teos on kummunnut. Inspiraatio ja teot leviävät ihmisestä ja teoksesta toiseen. Tämä olkoon omakustanteiden, antimaterian, väliinputoajien ja diy-hengen voitto!! Kavennettakoon kuilua kirjallisuusbisneksen ja kabinettien sekä pöytälaatikoissa, tapahtumissa, kaduilla ja haihtuvissa kesäilloissa lauletun runouden välillä!! On aika tehdä yhdessä, tehdä runoutta ja rakkautta kuin henkemme ja elämämme niistä riippuisi. Vahvistaa kaikkia niitä seikkoja, jotka kehittävät kykyämme nähdä, käsittää ja kunnioittaa kaikkea mikä on toisenlaista, 
erilaista. Ikuinen kiitos, kaikki tukijat ja rakkaat, sydän liekehtii <3 E

"Ja just siks kannattaa uskoa esimerkin voimaan, kumppanuuteen. Tehdä jollekin tietä ja turvaa, vaikka olisikin huominen hukassa. Hiki valuu sydämeen asti, kun jatkamme sitkeästi omaa juttuamme. Koska joku kuitenkin istuu yksin tammikuun luodolla ja katsoo sieltä hiljaa meitä arastellen - kuinka ollakin että noinkin voi elämässä viilettää? Se on äimistynyt, koko lailla kummallinen - mutta repussaan huomisen ideoita joiden kauneutta ei kukaan meistä voi edes aavistaa."

 - Fun Primavera, NVDA/toimija


12.2.2021 Vierailimme rakkaan ystävä-kollega Aura Nurmen kanssa Akateemisen kirjakaupan youtube-kanavalla, lempikirjojamme sekä lavarunoutta esitellen!


/ Oona Oikkonen
/ Oona Oikkonen
HS Kulttuuri 9.8.2020
HS Kulttuuri 9.8.2020
Sieravuoren lavarunofestivaaleilla / Nuori Voima
Sieravuoren lavarunofestivaaleilla / Nuori Voima

Keskustelua Fun Primaverasta yhdessä runoilija Kaija Rantakarin kanssa: noesis.fi/tekemisen-kevat-elsa-tollin-fun-primavera/


Pink Space X Flow Festival 2019 by Konstantin Kondrukhov
Pink Space X Flow Festival 2019 by Konstantin Kondrukhov