Bio


"Elsa Töllin vastaansanomaton, koko habituksen valaiseva kirkas angsti on harvinaista katsottavaa ja kuunneltavaa. Töllin jäljittelemätön olemus ja ilmaisu eivät jätä tilaa kriittiselle tai arvioivalle pohdinnalle. Glitteriä kimaltava ja hurmaavan suttuista trash-estetiikkaa säteilevä Tölli tykittää valitsemansa sanat ilmoille, otat ne vastaan tai et. Kieli on kaunista, kulkevaa ja paljon puhuvaa."

- Eeva Kemppi <3


Olen keikkaillut lavarunoilijana 18-vuotiaasta saakka, ja ollut riemulla mukana luomassa runokulttuuria Helsinki Poetry Connectionin aktiivina. Olen esiintynyt erilaisilla lavoilla aina Flow-festivaaleista ja Ruisrockista Kajaanin Runoviikkoihin. Tuotin vuosina 2017-2019 myös Helsinki Poetry Conncetionin kuukausittaista Ruusu Open Mic -klubia Ravintola Sörkan Ruusussa yhdessä ystävä-kollega Hanna Rentolan kanssa. Open mic- kulttuurin kasvattamana olen oppinut rakastamaan tilan antamista ja ottamista keskeneräisyyksistä ja aloittelijuuksista huolimatta. Taiteessani tahdonkin juhlistaa myös omia virheitäni, rosoa ja keskeneräisyyttä yhtä lailla kuin puhdasta iloa, jota koen lavalla ollessani.

Olen aina ollut kiinnostunut myös poikkitaiteellisista projekteista. Omien keikkojeni lisäksi olen työstänyt runovideoita eri taiteilijoiden kanssa, esiintynyt Kontula Electronic -festivaaleilla Himmee Kipinä -duon kanssa sekä esimerkiksi osallistunut paneelikeskusteluihin runouden tulevaisuudesta. Olen päässyt yhdistelemään runoutta ja musiikkia myös äänisuunnittelija Sini Jussilan sekä artisti Kalifornia-Keken kanssa. Tekstejäni on julkaistu muun muassa Ylioppilaslehdessä, Nuoressa Voimassa, runouslehti Janossa, sekä Demissä.

Olen ollut mukana perustanassa Lavarunoakatemiaa, jossa olen saanut järjestää erilaisia kirjoittamista sekä esiintymistä yhdistäviä kursseja sekä ohjelmaa. Akatemiassa syksyllä 2019 käynnistynyt lavarunouden maisteriohjelma on paitsi kapinallinen performanssi, myös oikea ammattilaisuuksien määritelmiä haastava koulutusohjelma. 

Rosoinen ja arvaamaton runoperformanssi Harmonian Korina / Harmony Korine sai ensiesityksensä Flow Festivaleilla 2019 Pink Space -ohjelmistossa. Teoksessa oli mukana kaksi rakasta ystävääni - Jade Veston eriskummallisen kauniit visuaalit sekä Sini Jussilan lumoavan tanssittavat synasoundit. 

Arvojani ovat yhdenvertaisuus, LGBTIQ+ oikeudet, rakkaus, intersektionaalinen feminismi, antirasismi, sekä vapaus ilmaista itseään pelotta. Minua inspiroivat Carol Rama, Pussy Riot, camp & trash estetiikka, Joan d'Arc, Iggy Pop sekä Riot Grrrl -liike (zinet ja bändit).

Haaveissani olisi ainakin päästä merenranta-residensseihin työskentelemään, tehdä taas yhteisesitys muiden taiteilijoiden kanssa, sekä julkaista proosaani!

Jade Vesto: Harmonian Korina / Harmony Korine
Jade Vesto: Harmonian Korina / Harmony Korine
Sini, minä & Jade keikan jälkeen c. Joona Möttö
Sini, minä & Jade keikan jälkeen c. Joona Möttö
Jade Vesto: Harmonian Korina / Harmony Korine
Jade Vesto: Harmonian Korina / Harmony Korine

Flow Festival / Konstantin Kondrukhov
Flow Festival / Konstantin Kondrukhov
Bar Loose / Topi Markovaara
Bar Loose / Topi Markovaara

Kutsu minut keikalle

Tarjoan väkevän 15-30 minuutin keikan puhuttua sanaa, runoutta, läsnäoloa sekä tuoretta lavailmaisua välittömästi katsojan koettavaksi. Henkilökohtaisissa teksteissäni hyödynnän kerronnan lisäksi mm. rytmiä, sanatonta viestintää, sekä taustamusiikkia. Keikoillani keskiössä on kuitenkin läsnäolon ja runouden synnyttämä intensiivinen tunnelma!

Tilaa keikka Giglen kautta tai ota yhteyttä!